5/10/2014

tijd voor een tag!

de tag van vandaag is......... de nom nom nom tag!
ik zag hem bij Teske, en ik hou zo erg van eten en koken dat ik het leuk vind om hem zelf ook te doen.
Let's get started!

wat vind jij lekker dat niemand anders lekker vind, en andersom?
Ik vind (bepaalde) vleesvervangers lekker, en als ik andere mensen laat proeven geven die een 'mwah' reactie. Natuurlijk is het geen vlees, maar sommige vleesvervangers zijn echt heel lekker!

Ik hou niet van mosselen, en meerdere mensen hebben me daarvoor voor gek verklaard. Ik denk dat het gewoon het idee is dat het ook een diertje is, en dat het een beetje open staat en dat zwarte ding erin een oogje lijkt. Toen heb ik eens een keer een tekening gezien die liet zien hoe een mossel er uit ziet van binnen. Toen was ik er klaar mee. En ik vind de smaak ook niet heel spectaculair....

Wat kook je het liefst? (en veel te vaak)
Gebak!
Taarten, brownies, muffins, cupcakes, koekjes, noem het maar op ik maak het allemaal.
En dat ik het te vaak maak krijg ik wel te horen van mijn moeder. 'Luca, heb je nou alweer wat in de oven staan?! dat is niet goed voor mijn lijn!!' Terwijl ze dan toch mee eet.

Om dat probleem op te lossen en mijn moeder haar lijn te sparen, ben ik bij mijn vriend gaan bakken. Vooral de koekjes vallen erg in de smaak, zeker bij zijn vrienden!

In welk restaurant zou je het liefste elke dag eten?
 I Asian Fusion. Dat is een restaurant in Rotterdam. Ze serveren er de meest heerlijke sushi, maar ook andere dingen. Zoals soep en dim sum. En de gastvrouw is om op te vreten. Die vrouw is heel lief!


als er een broodje naar je vernoemd zou worden, hoe zou het heten en wat zou erop zitten?
Ik denk dat ik het 'ultra-veggie' zou noemen. Een broodje met eiersalade, gemaakt van 100% vegetarische, en dier vriendelijke producten. Dus vrije uitloop eieren. En wat ijsbergsla, om het geheel wat op te frissen.

Deel een handige kooktip:
Denk goed na over hoeveel tijd je nodig hebt om iets te maken!
Want als Rudolf van 24Kitchen het binnen een half uurtje doet, heb jij er wel wat langer voor nodig. Veel langer!

Ik kan soms vreselijk jaloers zijn op wat Rudolf allemaal tevoorschijn tovert. Als of het helemaal niets van moeite of tijd kost!


Wat staat er nog op je food baking bucket list?
Sushi! Ik hou met hart en ziel van sushi, maar ik heb nog niet de tijd gevonden om het zelf te maken. Er bestaan wel van die kant en klare pakketjes waarmee je het kan doen, maar dan maak ik het liever 100% zelf.

Zelf koken / eten bestellen / buiten de deur eten?
Zelf koken, maar dan wel als er mensen zijn om voor te koken en om mee te kletsen tijdens het koken.
Uit eten vind ik ook super leuk, maar niet als gewoonte. 


Ben je ergens allergisch voor?
Nee, ik ben niet allergisch voor een bepaald soort eten.
Daar heb ik wel geluk mee, want ik ken veel mensen die een behoorlijk gedoe hebben aan hun allergie. Even spontaan uit eten zit er voor die mensen niet in.


Wat is je food obsessie van de laatste tijd?
Pindakaas!
Ik heb deze week mijn eerste peanutbutter-jelly sandwich op, en ik vind het super lekker!
En ik heb donderdag nog pindakaaskoekjes gebakken, met een beetje kokos erdoor. Die zijn ook super goed geslaagd.



Wat is je favoriete toetje?
Iets wat ik zelf heb gemaakt. Dan vind ik het altijd leuk om te horen wat andere mensen er van vinden.
En cheesecake. Zwaar, maar goddelijk!




Geen opmerkingen:

Een reactie posten